Europa reizen

Europa | Algarve 2022


23-10-2022 Almere

X
onze geplande route
Onze geplande route

  • B - Setubal
  • C - Alcacer do Sol
  • D - Aljezur
  • E - Lagos
  • F - Estoi
  • G - Evora
  • H - Lissabon


27-10-2022 Amsterdam ⇉ Setubal

X
Onze BMW
Wij vliegen met de KL 1695 naar Lissabon. Het is de bedoeling dat wij om 12:35 vertrekken en wij landen dan om 14:35 lokale tijd. Er is een uur tijdsverschil.,br. Ponte de 25 abril (neef van Golden Gate bridge) is een 2,3 kilometer lange hangbrug en verbindt het centrum van Lissabon met Setubal, wij willen direct na aankomst de auto ophalen en dan via de brug naar Setubal rijden.
Met een vertraging van een half uurtje vertrokken wij van Schiphol en aangezien wij voorbereidt op de te verwachte drukte de geadviseerde tijdsperiode van 4 uur in acht hadden gehouden waren wij veel te vroeg. Bij de kofferafgifte konden wij zo doorlopen en bij security hadden wij maar een klein wachtrijtje en na 20 minuten waren wij er door. Bou profiteerde daarvan en er werd een heus nozemjack aangeschaft.
In Lissabon stond er een riante BMW voor ons klaar, wel een diesel, maar in ieder geval een automaat. Wij vertrokken direct naar ons eerste hotel, het Rio Art Hotel in Setubal, dat is ongeveer drie kwartiertjes rijden en brengt ons direct al bij een bezienswaardigheid, de Vasco di Gama brug, het is ons niet helemaal duidelijk of dit zoals wij eerder dachten de Ponte 25 Abril is, het neefje van de Golden Gate , daar gaan wij voorlopig maar even van uit. Dat neefje, dat is voor ons iets te veel eer, maar imposant was het wel.
Ondanks de vertraging, maar wel met een uur tijdsverschil checkten wij in bij ons hotel en werden door receptioniste Hanna verwelkomd. Dat is wat je noemt welkom heten, in al die jaren hotelbezoek behoort deze wel tot de top, alles werd gedaan om het ons tot de zin te maken. Ze wees ons de openbare parking waar je voor 3 euro 24 uur kon parkeren, helaas lukte het ons niet om met plastic te betalen en de ter plekke aanwezige lokalen konden ook niet helpen, veel te gecompliceerd die machine kregen wij te horen, het moest met muntjes, en die hadden wij niet. Hanna deed een greep in de fooienpot en wilde het eigenlijk niet terug hebben.
Het hotel was een schot in de roos, alles op loopafstand en daar maakten wij dan ook direct gebruik van. Eerst door de kleine winkelstraatjes en de pleintjes en vervolgens richting het gebiedje waar volgens Hanna de meeste restaurantje zaten. Zelf hadden wij Xtoria gevonden, maar die ging pas om half acht open en Hanna had haar voorkeur kenbaar gemaakt, Miguel. Daar aangekomen bleek Miguel er geen zin in te hebben en had zijn toko gesloten, maar een paar panden verder vonden wij Peixoco, uiteraard waren wij naar onze Noord-Europese gewoontes veel te vroeg en er zat nog niemand, maar dat hield ons niet tegen. Bou de lokale specialiteit Choco Frito, en ik een tuna steak. Choco frito, blijkt sepia te zijn en als je de afbeelding ziet wordt je al bang en zou je het zeker niet bestellen, Bou vond het heel lekker en gaat het beslist nog eens bestellen. Mijn tuna was ook heel lekker en beide gerechten waren behoorlijk aan de maat, teveel voor ons.

Hotel: Rio Art Hotel


28-10-2022 Setubal ⇉ Alcacer do Sal | Moinho de Mare da Mourisca

Alles was uitstekend aan het Rio Art Hotel. De prijs, de kamer, de ontvangst en het ontbijt. Ze waren echter een ding vergeten, en dat was het verkeer om te leiden, het bleef eigenlijk een tering herrie. Na het lekkere ontbijt op naar de Mercado do Livramento, 5 minuten lopen, een bezienswaardigheid in Setubal, waar heel veel verse vis te koop is, en heel veel meer andere producten. Echt de moeite waard om eens rond te lopen.
Op naar Moinho de Mare da Mourisca, weet niet hoe dit te omschrijven, maar wij hebben er genoten. Prachtig gebiedje om te wandelen, heel veel vogels te observeren, er schijnt zelfs een kolonie flamingo's gehuisvest te zijn, maar die hebben wij helaas gemist. Wel veel steltkluten, de zilverplevier, groenpootruiter en zelfs een sint-helenafazantje, helaas hebben wij die niet gezien maar Merlin heeft hem of haar wel gehoord. Verder veel meeuwen, kleine zilverreigers en andere vogels die wij nog moeten identificeren.
Op naar Pousada Castelo Alcacer do Sal, een half uurtje verder op., Boven op een heuvel, leuk om eens een pousada te hebben als halteplaats. Een mooie ruime kamer met een prachtig uitzicht. Wij wilden wat sightseeing doen, maar aangezien het hier nogal heuvelachtig is, volgens de receptionist 10 minuten naar beneden en dan weer minstens 30 minuten om terug te komen was dat ons teveel van het goede na die nature trails van vanmorgen, dus werd de auto genomen. Ook dat was geen pretje, want Alcacer is niet voor onze tijd gebouwd, heel nauwe steegjes, veel scherpe bochten, een heus doolhof. Wij wandelden wat rond, maar hadden er al snel genoeg van en de restaurantjes zouden pas veel later opengaan, dus terug naar het hotel om wat te relaxen. Eten doen wij wel daar, het was ok, maar ook niet meer dan dat, Bou had iets met pompoen en ik kabeljouw met tomaten rijst of zo.
De hotelkamer is ruim en van alle gemakken voorzien. In contrat met die van gisteren is alles hier zeer klassiek zullen wij maar zeggen Een groot voordeel was de asbsolute rust met een prachtig uitzicht, maar dat had natuurlijk niets met dat klassieke te maken.

Hotel: Pousada Castelo Alcacer do Sal


29-10-2022 Alcacer do Sal ⇉ Aljezur | Vasco di Gama

Vanavond verblijven wij in Praia do Canal Nature Resort, vlakbij Aljezur, maar eerst genieten wij nog even van een voortreffelijk ontbijt. Via de kust rijden wij naar het zuiden. Onze eerste stop is Sines, de geboorteplaats van Vasco di Gama en daar moeten wij natuurlijk zijn standbeeld op de kiek zetten. Even op de muren van de rui¨n;e aldaar de hoogtevrees overwinnen en vervolgens om van de schrik te bekomen een versnapering, pfffhh.
Vlak voor onze volgende halte Porto Covo houden wij halt bij een plek waar de ruige kust met de woeste oceaan goed zichtbaar zijn. In Porto Covo lunchen wij wat en laten wij de navigatiev weten dat wij naar Praia do Canal willen. Nadat wij dachten dat wij er bijna waren zaten wij opeens op een onverharde weg dwars door de heuvels, behoorlijk up en down en de weg werd een pad en eigenlijk steeds slechter te begaan, en de navigator gaf nog steeds aan dat wij goed zaten. Toen wij de finish hadden bereikt stonden wij in de middel of nowhere op een klif met een fantastisch uitzicht op de oceaan. In het dal zagen wij wel wat bebouwing, maar hoe daar te komen was niet duidelijk, dus omkeren maar en dat kon gelukkig op deze plek. Nog maar eens de bestemming invoeren in de navigator met de toevoeging Nature resort en er werd wat onduidelijks gevonden, eerst moesten wij naar het zuiden, waar dan?? En toen wij de enig mogelijke optie namen, terug waarvan wij vandaan kwamen kweam er een route uit, ongeveer 5 kilometer en dat zou circa 20 minuten duren, dat wordt hobbelen. Het pad werd slechter, smaller en slechter, maar wij moesten verder, er was geen andere optie, gelukkig was het niet onze eigen auto.Tot grote opluchting klopte deze gevonden bestemming wel en bereikten wij ons nachtverblijf. Het is een heel luxe tent, een rib uit ons lijf. Met een golfkarretje worden wij naar ons appartement gereden en nu zit ik op ons balkon met een prachtig uitzicht dit verslag te schrijven. Straks nog wat eten hier, want wij hebben even genoeg in de auto gezeten.

Hotel: Praia do Canal Nature Resort


30-10-2022 Aljezur ⇉ Lagos | Sagres

Sylvia, de vrouw die ons gisteren naar onze kamer had gereden bleek een duizendpoot, nu stond ze weer klaar om ons naar onze tafel te begeleiden voor het ontbijt. Dezelfde tafel waar wij gisteren onze tarbot hebben verorberd. Het goede ontbijt bestond uit een a la carte gedeelte en een buffet. Een telefoontje naar de receptie en er stond al gauw iemand klaar om onze bagage naar de auto te rijden. Nog even naar de route gevraagd, wij hadden geen zin om de weg te nemen om moverende redenen en wij konden op pad richting Sagres, het zuidelijkste punt van Europa. Er was daar een soort fort waar je doorheen moest om verder te kunnen wandelen naar de kustlijn en er werd toegang geheven, wel 1,50 pp. De man bij de kassa zei streng dat het alleen cash kon, maar dat hadden wij niet, na wat gemor kwam er opeens uit het niets een pinapparaat tevoorschijn. Vermoedelijk had hij diepe zakken, er werden ook geen toegangskaartjes gegeven. Het bezoek was trouwens echt de moeite waard het uitzicht was hier prachtig en wij hadden bovendien het geluk dat het eind oktober nog hartje zomer leek.
Daarna op weg naar Lagos, onze volgende halte. Wij moesten even zoeken want de navigatie bracht ons tot een afgesloten poort, daar aangebeld en na een indringend Sesam open u ging de poort open. Wij werden opgewacht door een dame die ons naar ons verblijf begeleide en ons wat uitleg gaf hoe de poort te passeren en wifi code etc en gaf ons de sleutel. Er was verder geen receptie, voor het ontbijt lagen er kaartjes klaar die ingevuld moesten worden, dat wordt morgenochtend bezorgd. Het is trouwens een gigantisch appartement, een slaapgedeelte, een woongedeelte, een badkamer en een keuken met alles daar in.
Daarna naar het centrum van Lagos, een commercieel zooitje en de horeca, die niet de toeristische kaart voerden bleken aan de zondagse rust te doen. Dat werd de supermarkt en de Burger King.

Hotel: Fazenda Viegas


31-10-2022 Lagos ⇉ Estoi | Ponta da Piedade

Een beetje laat, maar vroeger kon niet werd om half negen ons ontbijt bezorgd, en dat kom behoorlijk veel beter, helaas. Alles wat besteld was, was aanwezig, maar de kwaliteit liet het afweten, het bestelde fruit bestond bijvoorbeeld uit een granaatappel en een kaki uit eigen tuin en dat is niets voor ons. Het verblijf bij Fazenda Viegas was een stuk minder als dat wij hadden verwacht. Het appartement was uitstekend, maar wat wij missen is het persoonlijke, een receptie etc. Nu is het eigenlijk meer een AirB&B, en dat zoeken wij niet. Het weer werkt vandaag ook al niet mee. De temperatuur is ok, maar het is grijs en regenachtig.
Eerst gaan wij nog naar Ponta da Piedade, een populaire bezienswaardigheid. Bij nader inzien was het natuurlijk beter om dat gisteren gedaan te hebben, toen was het stralend blauw. Ondanks het ontbreken van het blauw is het prachtig hier. De volgende stop was Praia de Merinha wederom een prachtige plek om de kust en oceaan te bewonderen. Er is een huisje gemaakt waar een aantal katten in wonen, wij hebben er 3 gezien. Het weer werkt niet mee, dus op naar onze Pousada waar wij 3 nachten zullen verblijven.
Estoi is een gat van jawelste, vermoedelijk is de Pousada het enige wat er hier is. Wel mooi, maar het valt iets tegen. Wij zijn aangewezen op het restaurant van het hotel, en de chef is eigenlijk niet al te best, de door mij bestelde garnalen gingen direct retour richting keuken, ze waren niet schoongemaakt. Voor de rest maken wij er maar niet te veel woorden over vuil.

Hotel: Pousada Palacio de Estoi


01-11-2022 Estoi | Ria Formosa Natural Parc

In tegenstelling tot het diner was het ontbijt wel uitstekend en goed verzorgd, dat maakt wat goed.
Op naar de kust, wij hebben het idee daar een boot te nemen naar een eilandje aldaar en zetten zodoende de navigatie aan op Olhao, van daar uit vertrekken de tochtjes. Dat Estoi een gat is bleek want al gauw zaten wij muurvast in een klein straatje. Met hulp van een lokale bewoonster, die haar scooter weghaalde en 3 buren hun auto liet verplaatsen kon ik er uit, helaas wel met schade, de boel was gewoon te smal om er uit te komen. Nou ja, dat is voor latere zorg.
Inmiddels is het weer hartje zomer en na een kort ritje wandelen wij over de boulevard van Olhau waar overal kioskje staan van schippers die hun tochtjes aanbieden. Het is vrij complex om te kiezen. Je hebt tours van 5 uur, 3 uur en korter naar 3 verschillende bestemmingen en dan moet je ook nog eens rekening houden met de vertrektijden. Bovendien werd er her en der nog gestopt om je gelegenheid te geven om te zwemmen, en dat is tijdverspilling voor ons. Dan maar niet. Bij een van de kioskjes werden wij in het Limburgs te woord gestaan door een vrouw die haar heil hier had gezocht. Zij vertelde ons dat het voor ons wellicht interessanter voor ons was om naar het vlakbij gelegen Ria Formosa Natural Park te gaan, een ook nog een korte route te wandelen, de legends of Olhao of zoiets, muurschilderingen en beelden, was best leuk en nam zo’n 20 minuten in beslag en bovendien was het eigenlijk ook nog eens in de richting van onze gehavende auto.
De entree voor het natuurpark was 2,80 pp, een forse aderlating. Wij hebben er de hele middag rondgelopen, echt heel leuk. Heel veel vogels gespot, Weer het Sint-Helena fazantje, nu wel gezien, blauwe eksters, lepelaars en flamingo&aposs; de kameleons die hier ook huizen waren te goed gecamoufleerd om waar te nemen.
Na he fiasco van het diner van gisteren en het verdere aanbod van Estoi besluiten wij nog ergens een hapje te eten, maar het probleem is dat het eigenlijk voor Portugese begrippen veel te vroeg is, de betere gelegenheden openen pas vanaf half acht of zo, dus rijden wij naar de Algarve Mall, je ziet geen verschil met bijvoorbeeld Roermond. Op het Foodcourt vindt Bou wat sushi en ik de Big M.

Hotel: Pousada Palacio de Estoi


02-11-2022 Estoi | Castro Marim

Op naar Faro, daar wandelen wij wat rond in het historische centrum. Vreemde gewaarwording als er een vliegtuig heel laag overkomt tussen de oude gebouwen, bij ons zou er al lang een actiegroep zijn opgestaan. Wij bezoeken de kathedraal, zeer apart en helaas voor ons zijn ze druk bezig om deze te restaureren, een derde stond in de steigers. Bou nog even de toren op , wat gedronken en toen op weg naar Tavira en eerst nog naar Castro Marim natuurpark welke tegen de grens met Spanje ligt. Het is daar heel rustig en het bezoekerscentrum was tijdens lunchtijd gesloten, dus moesten wij tien minuten wachten. Die brachten wij door op een aanpalend uitzicht punt. En daar hebben wij de nodige vogels gespot, zoals de kneu, steltkluut, graspieper, kleine zwartkop en een tureluur, die hebben wij alleen gehoord en nog eentje die wij op de kiek hebben en nog geīdentificeerd moet worden. Ook de hop hebben wij met de verrekijker goed kunnen zien, helaas te ver voor de camera.
In Tavira waren wij snel uitgekeken, kleine hobbelige straatjes met half vervallen huisjes hebben wij nu wel genoeg gezien en bovendien zijn wij eigenlijk best heel moe na de intensieve dagen
Dus even naar het hotel om een siesta te houden, vervolgens was de fut er dusdanig uit dat wij toch maar besloten in het inpandige restaurant wat te nuttigen en dat was eigenlijk tegen beter weten in. Zonde met wat meer effort en een echte chef zou hier een mooie locatie kunnen ontstaan.

Hotel: Pousada Palacio de Estoi


03-11-2022 Estoi ⇉ Evora

Vandaag staat de grootste verplaatsing voor de deur, wij rijden naar Evora, een uurtje of 3 rijden. Normaal gesproken vinden wij het leuk om snelwegen te vermijden, maar hier hebben ze nog maar dan elders een grote voorliefde voor rotondes, zelfs op plekken waar het ons insziens helemaal niet nodig is, wij hebben er even genoeg van om de juf van de navigatie te horen zeggen please take the second exit at the roundabout, dus wordt het vandaag de tolweg.
Het is een beetje druilerig weer, dus is het maar goed dat wij droog in de auto zitten. Het hotel zit in het oude centrumpje van Evora in een klein straatje. Er is nog net genoeg ruimte om de auto even te parkeren om naar de receptie te lopen om de weg te vragen naar de bestelde parkeerplek, die bleek 200 meter verderop te zijn dus eerst moest de bagage eruit. In het hotel is alles klein, maar zeer efficiënt smaakvol ingedeeld.
Wij lopen nog wat rond in het gezellige stadje, ook hobbelige straatjes en iets minder vervallen huisjes en doen nog wat aankopen voor de komende kerstviering. Er zit hier een universiteit en dat komt de levendigheid behoorlijk ten goede.
Wij eten in het hotel, Bou tonijn en ik een kalfsbiefstuk, heel lekker. Helaas voor hen zit er naast ons nog slechts een ander drietal. Voordeel is dat Louana alle tijd heeft om het ons naar de zin te maken.

Hotel: MouraSuites Hotel


04-11-2022 Evora | Kerken en nog eens kerken

Wij genieten van ons lekkere ontbijtje en ook de drie dames van gisterenavond zijn aanwezig. Daarna beginnen wij aan het toeristische deel. Eerst richting de kathedraal is de bedoeling, Eerst moeten wij alleen maar omhoog. Het doel is goed zichtbaar maar de weg er naar toe bestaat uit kleine straatjes, waarbij de hel naar het noorden beter bestraat is in vergelijk tot hier, dus heel goed kijken waar je voeten terecht komen. Bovendien weet je waar je naar toe moet maar niet hoe. Uiteindelijk zijn wij op het hoogste punt beland, maar zien wij niet de entree naar de kathedraal, wel een overblijfsel van de romeinen, dat was ook een doel van vandaag, ook de universiteit is een bezienswaardigheid en na enig gevraag staan wij daar ook aan de entree. Het blijkt hier voornamelijk om de tegelwanden te gaan en die bevinden zich in de collegezaaltjes. En laten nu heel veel van de lokalen bezet te zijn met aandachtige studenten, wel staan de deuren open zodat wij van een afstandje toch iets kunnen zien. Voor mij was het trouwens genoeg. Daarna toch maar weer een poging de kathedraal te vinden. Uiteindelijk staan wij bij de kassa. Voor Bou een kaartje inclusief de beklimming van de toren en voor mij eentje zonder. Er zit nog een of ander museum aan vast waar alle door uitbuiting verkregen rijkdommen wordt tentoongesteld. Vervolgens worden nog wat andere bezienswaardigheden bezocht en geloof het of niet het heeft allemaal met het geloof te maken. Het lijkt erop dat er in Evora meer kerken zijn dan inwoners.
De benen kunnen niet meer, dus besluiten wij in het hotel te blijven. Louana hebben wij vanavond zelfs helemaal alleen voor ons, sneu, je gunt ze beter. Voor mij zoekt ze varkenswangetjes uit en voor Bou Dogfissh, na onderzoek kom ik niet verder dan dat het om doornhaai gaat, het was in ieder geval lekker.

Hotel: MouraSuites Hotel


05-11-2022 Evora ⇉ Lissabon

Terug naar Lissabon, het zit er bijna weer op, over de tolweg, dus geen roundabouts. Eerst naar de luchthaven om de auto af te leveren, dan zitten wij in Lissabon tenminste niet met parkeren etc. en dan met een Uber naar het hotel. Wij zijn heel vroeg en daarom is onze kamer nog niet klaar, dus koffers achterlaten en de stad in. Wij lunchen wat en lopen wat rond. Het is behoorlijk druk, maar dat geeft best wel veel gezelligheid. Er is een blik padvindertjes open getrokken die er op uit worden gestuurd om pennen te slijten voor een goed doel en ze zijn nog zo klein dat ze in de buurt van de akela moeten blijven, dus wordt je steeds overvallen door tientallen. Eenmaal terug in het hotel zijn de benen best op dus zoeken wij iets in de buurt om te eten. De Pharmacia van 5 en een half jaar geleden was heel goed bevallen maar is nog best een eind weg, dus die valt af. Dan maar een pizzeria op loopafstand. Het blijkt een klein en razend populair tentje te zijn dus is het behoorlijk druk. Ze weten nog een tafeltje voor ons te vinden, maar ons wordt verzocht binnen anderhalf uur weer weg te zijn, geen probleem voor ons. Het personeel is heel aardig en toen de wijn voor madam werd ingeschonken kwam er houten plankje met een stokje als vlaggenmast op tafel. Het bleek de maat te zijn voor de hoeveelheid wijn te zijn, grappig.

Hotel: HIE Lisbon - Av. Liberdade


06-11-2022 Lissabon | Oceanaria en Museo Bernardo

Vandaag kiezen wij in eerste instantie voor Oceonaria de Lisboa. Het gaat om een heel groot zoutwater bassin en de routing is zodanig gemaakt dat dit bassin van heel veel kanten te bekijken is en bovendien heb je eigenlijk niet zo in de gaten dat het om steeds om de zelfde plas water gaat, erg leuk. Bij de entree bleek er een behoorlijke rij te staan, dus werd ter plekke snel online tickets besteld en konden wij via de speed line naar binnen.
Na een kleine lunch in het Oceonaria namen wij een bus richting het Museu Colecao Bernardo, dat was best een forse rit. In dit museum waren wij in 2017 ook al geweest, maar het was best leuk om hier nog eens te komen. Nadat wij door het grote gebouw flink hadden rondgedwaald waren de beentje behoorlijk op de proef gesteld en werd de Uber naar het hotel genomen en was de animo om er nog even op uit te gaan geheel verdwenen. Uber Eat bracht uitkomst.

Hotel: HIE Lisbon - Av. Liberdade


07-11-2022 Lissabon ⇉ Parijs | vertraging

De terugvlucht gaat via Parijs. Eerst op 16:05 met de AF 1625 en dan aansluitend met de KL 1246 naar Schiphol was de beoeling.
Vandaag vliegen wij terug. Wij plannen de Uber voor 13:00 naar de luchthaven. Bij het inchecken mompelde de baliemedewerkster als iets dat er vertraging zou zijn, maar ze wist het fijne er nog niet van. Dat wordt leuk, wij hebben een transfer in Parijs met een overstaptijd van 50 minuten. Bovendien zei de grondstewardess dat wij vanaf Parijs al op de laatst beschikbare vlucht naar Amsterdam zaten, ze kon geen latere plek voor ons vinden, volgens haar was de enige optie voor ons om te hopen dat de Amsterdam vlucht ook vertraging had. De vertrektijd in Lissabon bleef maar oplopen en toen met de instapprocedure van sector 1 en 2 werd gestart was onze 50 minuten marge geheel verdwenen en werd het instappen opeens afgebroken. Wij kregen te horen na wat zeuren dat er een inspectie/reparatie in Parijs had plaats gevonden waardoor de eerste vertraging was ontstaan en dat er nu nog een check gedaan moest worden. Voor nu vervelend maar wij gaan toch liever veilig weg. Toen wij uiteindelijk in Parijs aankwamen was het natuurlijk veel te laat voor de connectie en dat gold voor heel veel andere passagiers.
Via de informatiedesk werd er uiteindelijk een hotel voor ons geboekt met een shuttle daar naar toe. Wij besluiten om morgen met een late vlucht verder te reizen naar Amsterdam te reizen, dan kunnen wij morgen Parijs nog in. Met een noodpakket (t shirt, tandenborstel, kammetje, scheerapparaatje) en een voedselbox, het restaurant was al dicht, werden wij naar de shuttle gedirigeerd, onze bagage was niet beschikbaar. Het bleek een behoorlijk aggenebis hotel te zijn, B&B hotel, wij dachten eerst dat wij in een B&B geplaatst waren , maar het bleek een behoorlijk cheapo keten te zijn, nou ja het is alleen om te slapen en het is er in ieder geval wel schoon en ook het ontbijt bleek later goed te zijn. Het voedselpakket van Air France was niet om te pruimen dus werd de vending machine nog even geplunderd.

Hotel: B&B Hotel


08-11-2022 Parijs ⇉ Amsterdam | extended vakantie

Met de shuttle gaan wij eerst terug naar Charles de Gaulle, en daar nemen wij de trein richting Parijs, wij kopen een dagkaart, dan kunnen wij ook met de metro. Wij shoppen wat in de Hallen en lopen rond in de Marais, wij zijn al een hele tijd niet meer in Parijs geweest en er is sindsdien heel veel veranderd, maar na verloop van tijd komt het allemaal wel weer terug en weten wij de weg weer. Wij lunchen bij het favoriete Le Relais de Venice, daar is eigenlijk nog helemaal niets veranderd. Het is wel makkelijk om te onthouden dat de sortie Avenue de la Grande Armee van station Porte Maillot der juiste is, want als je aan de verkeerde kant van het plein staat is het een hele toestand om op de bestemming aan te komen, zeker omdat het momenteel een gigantische bouwput is daar.
Uiteindelijk hebben wij het nadeel van de vertraging weten te gebruiken in ons voordeel, een extra dagje Parijs.

Hotel: thuis


© 2024 Europa reizen realisatie: Titana Automatisering