Europa reizen

USA vacations | overnachten

Overnachten tijdens onze trips door de Verenigde Staten van Amerika.

Miss Mollys
Miss Molly's B&B, Chincoteague, Virginia
Uiteraard is het veel leuker om kleine gezellige en sfeervolle plekjes te vinden, waar je de nacht kan doorbrengen tijdens je verblijf in de Verenigde Staten van Amerika, maar dat vergt ontzettend veel tijd om dat uit te zoeken, en mocht je kandidaten gevonden hebben, dan is het nog maar de vraag of het geen omschreven wordt wel aan de werkelijkheid voldoet. Bovendien dienen je deze plekjes ruim van te voren te reserveren en meestal vooruit te betalen, dit gaat ten koste van de flexibiliteit. Vooral als je voor het eerst gaat heb je nog geen inschatting wat je kan verwachten.
Wel hebben wij op een paar plekken raak geschoten, op de 'Links' pagina kan je de adressen vinden. De ervaringen die wij opdeden zijn uiteraard zeer tijd gebonden. Wellicht is de situatie geheel gewijzigd, bestaan ze niet meer of is er geen onderhoud meer gepleegd, houd daar wel rekening mee.
Wij houden ervan om zonder ons al te zeer vast te leggen op reis gaan. Het liefst beslissen wij pas op het laatste moment waar de dag ons brengt en als de duister invalt besluiten wij wel waar wij gaan slapen.
Op zich kan dat heel goed in de VS, er is een overschot aan hotels en er is bijna altijd wel ergens een plekje te vinden. Houd er echter wel rekening mee dat de amerikanen er een flink aantal speciale gelegenheden bij hebben. Memorial day, Labour day, Thanksgiving, Spring break zijn daar wat voorbeelden van. Op deze dagen trekken ze er massaal op uit met de hele familie. Zorg er voor dat je op deze dagen op tijd een slaapplek hebt geregeld.
Inmiddels zij wij een dagje ouder geworden en zijn onze eisen betreffende comfort en luxe wat omhoog bijgesteld en bovendien is het toch wel vermoeiend om een passend hotel op het laatste moment te vinden.
Daarom slapen wij veelal in hotels behorende bij een keten, als je rechtstreeks via het internet boekt, dan kan je meestal nog op de dag zelf voor 18:00 lokale tijd gratis annuleren. Schrijf je bij deze ketens altijd in bij de 'frequent vistor'club of hoe deze dan ook mag heten bij de betreffende keten. Dat heeft veel voordelen, zoals het late annuleren. Bovendien spaar je ook nog eens voor gratis overnachtingen.
Op het internet kan je ook veel site's vinden waar tegen lage prijzen overnachtingen zijn te vinden. Let wel op, dit zijn overnachtingen die per vooruitbetaling (creditcard) worden geboekt, en kunnen meestal niet meer gewijzigd of geannuleerd worden, dus als je niet 100% zeker bent, dan kan je beter op een andere manier je overnachting regelen.
Op veel plekken langs de weg ( o.a. McDonalds) vindt je folders met coupons. Met deze coupons kan je tegen sterk gereduceerde prijzen hotelkamers verkrijgen. Dit zijn echter plekken die niet van te voren geboekt kunnen worden, je moet echt bij de receptie van het hotel om deze aanbieding vragen en uiteraard is het aanbod beperkt.


© 2024 Europa reizen realisatie: Titana Automatisering